O Seminaru - "MOĆ PR-a: Novo doba – novi izazovi"

Način na koji komunicirate određuje koliko ćete biti uspješni, produktivni i zadovoljni u poslovnom okruženju. Jer ne dobijamo ono što zaslužujemo, već ono što komuniciramo. Dobra vijest je da se dobrim komunikatorom ne rađamo, nego postajemo usvajajući i usavršavajući komunikacijske tehnike i alate.

Zato, odaberite naučiti uspješno komunicirati!

Business seminar: “MOĆ PR-a: Novo doba – novi izazovi” će vam pomoći da naučite što sve komunikacija jeste i na koje sve načine možemo uticati na druge.

Usvojite komunikacione alate koji će vam pomoći da komunicirate efikasnije, te na taj način brže ostvarujete svoje ciljeve, a istovremeno imajući u vidu zadovoljstvo drugih.

Predavač

Mirela Spanjol Markovic

Mirela Španjol Marković je vodeća hrvatska poslovna konsultantkinja, direktorica i vlasnica firme Ciceron komunikacije, specijalizovane za treninge iz oblasti retorike, komunikacionih i prodajnih vještina i leadershipa. Poslovnom edukacijom bavi se više od 15 godina, a kroz bogato poslovno iskustvo i preduzetničku praksu održala je više od 1000 treninga u domaćim i stranim kompanijama

Autorka je prvog hrvatskog priručnika za javno nastupanje “Moć uvjeravanja“ koji je sa svojih 8000 prodatih primjeraka postao regionalni bestseller. Česta je gošća u televizijskim emisijama koje se bave analizom javnog nastupa političara i javnih govornika uopšte. Roman “Drugi peron, četvrti kolosijek” njen je prvi iskorak u književnost, a odražava njenu potrebu za umjetničkim izrazom.

Školovala se na prestižnim domaćim i stranim poslovnim školama. Posjeduje train the trainer sertifikat najpoznatijih njemačkih Instituta za poslovnu edukaciju (Haufe Akademie, Instatik, VA Akademie) iz područja komunikacije, prodaje i leadershipa.

Od 2012. godine, kad je završila sertifikovani program za coaching, bavi se business coachingom.

Klijentima iz poslovnog svijeta, uglavnom top menadžerima i preduzetnicima, kroz individualni coaching daje podršku u razvijanju ličnih potencijala u području komunikacije, leadershipa, organizacijskog razvoja i strateškog vođenja timova.

Jedna je od prvih blogerki u Hrvatskoj, a piše tekstove na temu komunikacije „Retoričke priče“, u kojima analizira fenomenologiju govornog diskursa javnom govoru. Prije preduzetničke karijere radila je kao profesorica njemačkog jezika u Poliklinici SUVAG i kao voditelj Škole. Kroz menadžersku poziciju stekla je iskustvo vođenja tima od 50 ljudi. U hrvatskom Ministarstvu za europske integracije bila je viša stručna savjetnica za područje komunikacija i medijskog nastupa funkcionera.

Dobitnica je GrandPRix nagrade 2017. za doprinos struci koje joj je dodijelila Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ). U martu 2018. u Večernjem listu u konkurenciji za Nagradu Ranko Marinković objavljena je njena kratka priča “Najbolji student”. U slobodno vrijeme bavi se glumom i glumačkim tehnikama, a za sebe kaže da je po vokaciji vječna učiteljica i vječita učenica.

KOME JE SEMINAR NAMIJENJEN?

Seminar je namijenjen svim organizacijama koje svoje poslovanje okreću prema kupcu/korisniku i stvaranju najbolje ponude.
• PR menadžerima
• Zaposlenima koji rade u sektorima komunikacije
• Zaposlenima u prodaji i marketingu
• Vlasnicima i direktorima kompanija
• Budućim i sadašnjim preduzetnicima
• Svima koji žele unaprijediti svoj posao i/ili povećati prihode
• Studentima (ekonomije, menadžmeta, političkih nauka)